De laatste foodtrends, interessante culinaire ontwikkelingen en een selectie van bijzondere producten uit Sligro’s assortiment die we graag onder de aandacht willen brengen. That’s what’s cooking!

Clean dining
Chef Dominique Crenn van drievoudig Michelinsterrrenrestaurant Atelier Crenn installeerde een UV-C desinfectie­systeem om zijn restaurant te kunnen ontsmetten. Het systeem wordt elke avond na sluiting in werking gesteld en ontdoet in 7 minuten de eetruimte van ongewenste virussen.

Niet weggooien
Nigella Lawson doet het en chef Nadiya Hussain doet het: koken met bananenschillen. Eerstgenoemde kookte er een curry van, de tweede creëerde een bananenschillenburger. Beide dames zijn overtuigd van de culinaire kwaliteit. Hussain: ‘Het smaakt naar pulled pork’.

Topkwaliteit sauzen
Meesterschap van het Huis heeft een breed assortiment koelverse sauzen. Na een aantal exclusieve vissauzen zijn nu ook zes vleessauzen toegevoegd aan de range. In de varianten champignon demi-glace, peper, rode wijn, truffel en wild. Met deze sauzen bied je ambachtelijke kwaliteit en bespaar je tijd.

MEESTERSCHAP VAN HET HUIS
Champignonroomsaus (emmer 35 cl, art.nr. 128774)
Demi-glace (emmer 35 cl, art.nr. 128767)
Peperroomsaus (emmer 35 cl, art.nr. 128771)
Rodewijnsaus (emmer 35 cl, art.nr. 128768)
Truffelroomsaus (emmer 35 cl, art.nr. 128770)
Wildsaus (emmer 35 cl, art.nr. 128779)

Sustainable schorten
Witloft heeft in samenwerking met MUD Jeans prachtige denim schorten ontwikkeld. Deze handgemaakte schorten worden duurzaam geproduceerd van biologisch katoen, gemengd met gerecycled katoen van oude jeans. Met deze nieuwe collectie steel je op een verantwoorde manier de show in de keuken en help je tegelijkertijd de kledingindustrie te verduurzamen.

WITLOFT DENIM
Belgische sloof in blauw, lichtblauw of zwart (per stuk, art.nrs. 141588, 141587, 141590)
Schort kort in blauw, lichtblauw of zwart (per stuk, art.nrs. 141580, 141579, 141581)
Schort lang in blauw, lichtblauw of zwart (per stuk, art.nrs. 141585, 141583, 141586)

Verantwoord frituren
Verantwoorde voeding wordt steeds belangrijker. Ook als het gaat om frituren. Kern speelt hierop in met de nieuwe Frituurolie Green. Deze frituurolie is vrij van E-nummers, 100% plantaardig, bestaat uit hoogwaardige ingrediënten met natuurlijke antioxidanten en is rijk aan onverzadigde vetzuren. Oftewel, de meest verantwoorde keuze voor het frituren van friet en snacks.

KERN
Frituurvet Green vloeibaar (zak in doos 10 liter, art.nr. 123940)

Whisky 2.0
Bespoken Spirits, een startup in Californië, produceert whisky die in een paar dagen gebotteld wordt. De producent gebruikt dezelfde natuurlijke ingrediënten als bij traditionele whisky. Door de toepassing van moderne technieken kan het rijpingsproces echter worden ingekort van jaren naar dagen. Smaak, kleur en aroma zouden niet onderdoen voor op vaten gerijpte whisky.

Wodka op tafel
Het wordt steeds gezelliger aan tafel. Na wijn, bier en thee, zoeken chefs en sommeliers het nu in de combinatie van eten met wodka. De drank die vaak wordt gemixt tot cocktail, krijgt nu ineens een waardiger rol naast onder meer (gerookte) visgerechten, Poolse dumplings en steak.

Natuurlijk lekker plantaardig
Boon heeft een range heerlijke plantaardige producten. Eenvoudig te bereiden en vol mogelijkheden om te variëren. De combinatie van bonen, verse groente en kruiden staat garant voor een waanzinnige smaak. Lekker als vleesvervanger, maar serveer de burgers, falafelballetjes, nuggets of tempeh ook zeker eens op een borrelplank.

BOON
Vegan chiliburgers
(doos 960 g, art.nr. 130032)
Vegan falafelburgers (doos 1,08 kilo, art.nr. 130030)
Vegan falafelballen (doos 1 kilo, art.nr. 130031)
Vegan nuggets (doos 1 kilo, art.nr. 130034)
Vegan tempeh (doos 1 kilo, art.nr. 130042)

Classy cognac
De cognacs van Leyrat zijn verfijnd, elegant en staan bekend om de florale en fruitige aroma’s. Met de verschillende soorten bedienen ze elke fijnproever op hun wenken en bieden ze een andere beleving dan je van cognac gewend bent. Leyrat maakt gebruik van de ‘Single Estate’ methode, wat betekent dat elke stap van het productieproces op het klassieke landgoed zelf plaatsvindt, van druif tot fles. 

LEYRAT
Cognac assemblage no. 1
(fles 70 cl, art.nr. 72445)
Cognac vs (fles 70 cl, art.nr. 72443)
Cognac vsop (fles 70 cl, art.nr. 72446)

Stoere steakmessen
De nieuwe steakmessen van Homey’s zijn echte eye­catchers aan tafel! Deze set van vier robuuste messen is ontworpen door tattoo-koning Henk Schiffmacher en geïnspireerd op Corsicaanse herdersmessen. Ieder mes heeft een vlijmscherp roestvrijstalen lemmet, een wortelhouten handvat en een eigen unieke ‘tatoeage’.

HOMEY’S
Schiffmacher steakmessen (doos 4 stuks, art.nr. 136272)

Cold Brew is hot
Monin speelt in op de cold brew koffietrend. Met de bijzondere Monin Cold Brew maak je in een handomdraai de lekkerste variaties. Het bestaat uit een 100% arabicakoffie-extract en is na twaalf uur extractie direct gebotteld. Hiermee krijgt het een zachte, lichtzoete en intense koffiesmaak. Ook met dit Moninproduct kun je eindeloos variëren, tot aan cold brew lemonades toe.

MONIN
Cold Brew (fles 70 cl, art.nr. 119185)

Veilig koepeltje
Warm, corona­­-veilig en in stijl. De stad Chicago schreef een com­petitie uit voor oplossingen die het mogelijk maken buiten te dineren. Winnaar was het concept Cozy Cabins: verwarmde, doorzichtige koepels waarin je op afstand en in klein gezelschap kunt eten.

Patisserie­performance
Patissier Kristiane Kegelmann bouwt kunstinstallaties van taart. Haar volledig eetbare kunstwerken worden gemaakt van natuurlijke ingrediënten van topkwaliteit. De kijker wordt om de tuin geleid met ‘steen’brokken van chocolade, bonbons aan draden en taartsculpturen.

Vega Lekkernijen
Genieten van kleine hapjes, maar dan vegetarisch? Lekkernijen voegt steeds meer vega-varianten toe aan het assortiment. Denk aan vegetarische mini-worstenbroodjes: de heerlijke smaak van vertrouwde Brabantse worstenbroodjes, maar dan 100% plantaardig. Of ga voor een vegetarische borrelplank met de Lekkernijen Vega mix, Vega Bamihapjes en Arancini Siciliani. Net zo lekker, maar dan zonder vlees.

LEKKERNIJEN
Arancini Siciliani (doos 32 x 30 g, art.nr. 117778)
Vega Bamihapjes (doos 32 x 30 g, art.nr. 139628)
Vega Miniworstenbroodjes (doos 40 x 30 g, art.nr. 136182)
Vega Mix (doos 960 g, art.nr. 109266)

Spice it up!
Ontdek de nieuw opgenomen range kruiden en specerijen van De Kweker. Het gaat om een prijsvoordeellijn van 53 soorten kruiden en specerijen, gericht op de foodprofessional die op zoek is naar smaak en gemak. Een mooie, inspirerende toevoeging op de reeds beschikbare merken in Sligro’s assortiment.

EEN GREEP UIT HET ASSORTIMENT VAN DE KWEKER KRUIDEN
Italiaanse kruiden (zak 300 g, art.nr. 126752)
Kaneelpijpjes, heel (zak 500 g, art.nr. 126784)
Komijnzaad, heel (zak 1 kilo, art.nr. 126787)
Oregano, gesneden (zak 150 g, art.nr. 126758)
Nootmuskaat, gemalen (zak 1 kilo, art.nr. 126798)
Sesamzaad, zwart (zak 1 kilo, art.nr. 126810)
Steranijs, heel (zak 500 g, art.nr. 126815)

Eigenzinnig uit de Elzas
Wijnen uit de Elzas zitten boordevol traditie. Dit geldt ook voor de wijnen van Domain Cattin uit Voegtlinshoffen in het hart van de Elzas. Wat de wijnen van Cattin echter bijzonder maakt is het feit dat er juist is gebroken met één van de Elzasser tradities: het maken van zeer rijpe wijnen met een veelal zoete impressie. Deze eigenzinnige Cattin wijnen zijn aromatisch, fruitvol en… droog!

CATTIN
Crémant (fles 75 cl, art.nr. 139790)
Pinot Blanc (fles 75 cl, art.nr. 139793)
Pinot Gris (fles 75 cl, art.nr. 139796)
Grand Cru Gewürz Vorbourg (fles 75 cl, art.nr. 139798)
Grand Cru Pinot Gris Vorburg (fles 75 cl, art.nr. 139800)
Grand Cru Riesling Hatschbourg (fles 75 cl, art.nr. 139802)