Wild boar pie met knolselderij en prei

Wild boar pie met knolselderij en prei

12 stuks

450 g bloem
270 g koude boter, in blokjes
1 eidooier
2 eieren
50 g boter
200 g knolselderij in brunoise van 2 cm
200 g prei, in ringen
200 g spitskool, in dunne plakken
200 pastinaak, in halve plakken
2 el bloem
everzwijnsaus (zie recept pappardelle al cinghiale)
appelciderazijn, naar smaak
1 ei, losgeklopt

vershoudfolie
vuurvaste schaaltjes, ingevet en bestoven met bloem

1. Meng de bloem en koude boter in een keukenmachine door elkaar door een paar keer te pulsen tot een kruimelig mengsel ontstaat. Meng de eidooier en één ei erdoor en pulse nog een keer. Schep alles op een werkblad en meng met de hand tot een samenhangend deeg (blijft het te droog, voeg dan wat druppels koud water toe). Kneed niet te lang, het deeg mag bros blijven. Pak het deeg in vershoudfolie en laat minstens een uur rusten.
2. Verhit de boter en bak hierin de knolselderij en prei op middelhoge stand circa 15 minuten. Voeg de kool toe en laat in een paar minuten zacht worden. Bestrooi met de bloem en roer nog even door. Meng met de everzwijnsaus, warm door en breng op smaak met peper, zout en azijn. Laat afkoelen.
3. Rol tweederde van het deeg uit en bedek daarmee de bodem en randen van de vormpjes. Schep de afgekoelde vulling erin en bedek met de rest van het deeg. Knijp de randen vast en snijd eventueel bij. Klopt het overige ei los en bestrijk hiermee het deeg. Bak 25-30 minuten in een oven van 180ºC. Laat een paar minuten afkoelen en stort op een bord. Serveer als hapje of met groenten als hoofdgerecht.