Steak tartaar

Winterse panna cotta met cranberry’s

voor 4 personen

2 blaadjes gelatine
500 ml slagroom
60 g suiker
1 citroen, de schil geraspt
1 tl vanillepasta
1 tl speculaaskruiden + extra om te garneren
2 el gedroogde cranberry’s
4 el cranberryjam
4 el verse cranberry’s (evt. diepvries)

Extra: puddingvormpjes

1. Week de gelatine in koud water. Meng de room met de suiker, citroenrasp, vanillepasta en speculaaskruiden en breng rustig aan de kook.
2. Knijp de gelatine uit en meng door de hete, maar niet kokende room. Laat circa een half uur afkoelen tot het bijna gaat stollen.
3. Roer dan nogmaals door en verdeel het mengsel over de met koud water afgespoelde puddingvormpjes. Verdeel de gedroogde cranberry’s over de panna cotta (het is niet erg als ze niet blijven drijven) en laat afgedekt 3 uur opstijven in de koeling.
4. Meng de cranberryjam met 3 eetlepels water en de verse cranberry’s en kook dit 10 minuten (voeg wat water toe als het mengsel te dik wordt). Laat afkoelen.
5. Stort de panna cotta op borden en schep de cranberrysaus erover. Bestuif met nog wat peculaaskruiden en serveer.