Steak tartaar

Yoghurt met avocado, rabarber en hazelnotencracker

voor 4 personen

100 g blanke hazelnoten
2 eiwitten, losgeklopt
1 tl fleur de sel
250 ml troebel appelsap
150 g rabarber
evt. 1 banaan of 4 el maple syrup
600 g yoghurt Griekse stijl
2 kleine avocado’s
90% chocola, naar wens
1. Hak de hazelnoten fijn en meng met het eiwit. Schep het op een met een bakmat beklede bakplaat en smeer dun uit. Bestrooi met het zout en laat in een oven van 150ºC in circa 25 minuten lichtbruin en knapperig worden. Neem uit de oven en laat afkoelen. Breek in stukken.

2. Breng het appelsap aan de kook. Snijd de rabarber in schuine stukken van 3 cm. Kook de rabarber 5-6 minuten op lage stand in het appelsap net gaar. Laat de rabarber uitlekken en afkoelen.

3. Meng voor een zoete variant de banaan of siroop door de yoghurt. Verdeel de yoghurt over diepe borden.

4. Snijd de avocado’s in de lengte doormidden, verwijder de pit en schep met een lepel het vruchtvlees netjes uit de schil. Snijd de avocado in plakjes en schik ze netjes op de yoghurt. Verdeel de rabarber erover. Schaaf er wat chocola over en steek er stukjes van de notencracker in.