Youri en Amber Labee

zijn de eigenaren van restaurant Kom Aan Tafel! in Sliedrecht.

‘‘In de zomer van 2019 verhuisden we naar een groter pand en hebben we meteen ons concept aangepast. We waren altijd een eetcafé, maar zijn overgestapt op onbeperkt tapas. Dat draaide vanaf het begin heel goed. Maar ja, toen kwam corona. Tapas bezorgen leek ons lastig, dus we hebben nog even overwogen om terug te gaan naar ons eetcafé-assortiment. Maar het nieuwe concept liep hartstikke goed en daar wilden we toch wel aan vasthouden. We hebben toen een tapasbox samengesteld met de populairste gerechtjes, zoals carpaccio, meloen met ham, gehaktballetjes, sticky ribs en varkenshaaspuntjes. Het kostte even tijd om uit te zoeken hoe we die het beste konden verpakken, maar dat is gelukt. Gasten kunnen er losse tapas en desserts naar keuze bij bestellen. Voor de lunch bezorgen we belegde broodjes, burgers en sandwiches. Maar je kunt ook komen afhalen in onze ijssalon en dan meteen een ijsje voor thuis meenemen. Vanaf oktober hebben we kokosbollen van Madame Cocos in het assortiment. Die zijn in het najaar en de winter erg geschikt als alternatief voor een bolletje ijs.

In de winter hebben we ook nog een snert-drive-through geopend. Zo zijn we blijven zoeken naar manieren om in contact te blijven met onze gasten, onszelf en ons personeel aan het werk te houden en toch ook natuurlijk een beetje omzet te draaien. Het recept voor de varkenshaasmedaillons is een variant op de varkenshaaspuntjes uit onze tapasbox.”

‘We zijn blijven zoeken naar manieren om in contact te blijven met onze gasten