Zeekat gestoofd in inkt

Hoofdgerecht voor 4 personen

1 zak kleine sepia/zeekat (diepvries), ontdooid
3 el pittige Italiaanse olie
3 tenen verse knoflook, gehakt
1 rode peper, zonder zaadjes in ringetjes gesneden
100 ml witte wijn
1 sinaasappel, schoongeboend
2 kleine zakjes inkt
250 g zwarte tagliatelle
150 g tempurameel
1 liter frituurolie
1. Spoel de zeekat af. Houd de 8 grootste tentakels achter. Snijd de inktvis doormidden. Verhit de olie en bak de knoflook en de helft van de peper op hoog vuur 1 minuut. Voeg alle inktvis en tentakels toe, afgezien van de 8 die je hebt achtergehouden. Bak alles ongeveer 5 minuten. Blus af met de wijn, voeg 4 schilletjes van de sinaasappel toe (alleen de oranje schil). Voeg 1 zakje inkt toe door het uit de verpakking te schrapen (pas op, het kan vlekken) en laat op laag vuur met het deksel op de pan in 30 minuten gaar en zacht worden. Schep af en toe om. Proef na 30 minuten. Als het nog niet zacht is laat je het gewoon nog een kwartiertje zacht stoven. Verwijder de sinaasappelschil.
2. Kook op het laatste moment de tagliatelle in water met wat zout beetgaar. Gebruik niet te veel zout want de inktvis is ook hartig.
3. Maak de tempura volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg het andere zakje inkt toe zodat je een zwart beslag krijgt. Verhit de frituurolie. Haal de tentakels 1 voor 1 door het tempurabeslag en frituur de tentakels 5 minuten. Laat uitlekken op keukenpapier.
4. Giet de pasta af, bewaar wat van het water. Schep de pasta door de inktvis. Maak het smeuiger met water als dat nodig is. Garneer met de rest van de peper en de tempura van de tentakels.