Zeewiergalettes met oesters

Voorgerecht voor 12 personen

300 g boekweitmeel
75 g bloem
2 eieren, losgeklopt
50 g zeesla (koelschap, Atlantica), even gespoeld in koud water om het zout te verwijderen en fijngehakt
100 ml witte wijn
12 flinke Zeeuwse oesters
12 tl crème fraîche (Isigny sainte mère)
2 tl algenpoeder (Koppert Cress)
12 takjes zeekraal, gehalveerd
3 takjes zeevenkel, de blaadjes geplukt
12 zeebanaantjes
12 tl zalmeitjes
1. Zeef het meel en de bloem boven een kom. Voeg al mengend met een mixer de eieren toe en daarna beetje bij beetje ca 75 ml koud water. Het beslag moet iets dikker zijn dan karnemelk maar dunner dan yoghurt. Mochten er onverhoopt klontjes ontstaan kun je het alsnog zeven. Meng de zeesla erdoor en zet afgedekt minstens een uur in de koelkast. Langer kan ook. Als het beslag even staat bakt het beter.
2. Doe de witte wijn in een steelpan, breng aan de kook en blancheer de zeekraal hier 10 seconden in. Schep de zeekraal eruit en laat de wijn afkoelen.
3. Vet een crêpeplaat, bakplaat of gewoon een koekenpan in met wat olie. Bak 12 kleine galettes, doorsnee ca 10 cm, in 3 minuten gaar. Keer halverwege. Meng tussendoor de crème fraîche met het algenpoeder.
4. Open de oester boven het pannetje wijn zodat het oestervocht bij de wijn komt. Zeef de vloeistof als er stukjes schelp in zijn gekomen. Haal de oesters uit de schelpen en doe ze in het pannetje met wijn. Verwarm op laag vuur tot de oesters wat steviger worden maar zeker niet gaar. Schep de oesters op de galettes, garneer met de crème fraîche, zeekraal, wat blaadjes zeevenkel, zeebanaantjes en een schepje zalmeitjes.