Steak tartaar

ZiN Burger

voor 12 personen

875 g biologisch kippendijfilet
12 g fijn zout
9 g fijne mosterd
0,5 g gemalen cayennepeper
1 g kerriepoeder
0,5 g tijm
0,5 g komijnpoeder
30 g eigeel
875 g Argentijnse easy peal garnalen

1. Meng de kippendijen met alle ingredi├źnten behalve de diepzeegarnaal en draai het geheel tot een fijne structuur, waarbij de kipstructuur nog wel zichtbaar is.

2. Snij de diepzeegarnalen in stukken en meng ze met de kippenfarce. Maak er burgers van en bak ze krokant.

3. Serveer de burger op een briochebol met toppings naar keuze:

  • een plak gerookte burrata
  • opgerolde en gebrande lardo
  • stukjes gekookte kreeftenstaart met olijfolie, zeezout en peper
  • puntjes peppadewmayonaise
  • krokantje van oude kaas
  • Ghoa Cress
  • koriander
  • zoetzuur gemarineerde en dun gesneden mini paksoi
  • zoetzuur gemarineerde banaansjalot
  • paarse viooltjes