Steak tartaar

Zuppa Olandese met Hollandse kersen en rozen

voor 4 personen

300 ml volle melk
3 eidooiers
90 g fijne kristalsuiker
2 tl vanillepasta
2 tl amandelessence
1 el maizena
600 g Hollandse kersen (evt. diepvries)
60 g suiker
5 g agar agar
2 el crispy frambozen
1 plak kapsel (van 22 cm)
4 el marasquinlikeur
1 el amandelschaafsel
3 eetbare rozen, de blaadjes geplukt
1. Breng voor de crème de melk aan de kook. Meng de eidooiers met de suiker, vanillepasta en amandel essence. Meng de maïzena erdoor en schenk de hete melk er al roerend overheen. Schenk alles terug in de pan en laat op laag vuur doorkoken en binden. Laat afkoelen met een vel vershoudfolie erop en zet minstens 1 uur in de koeling.
2. Ontpit 100 gram kersen en snijd ze grof. Meng de kersen door de afgekoelde crème.
3. Pureer de overige kersen en passeer ze door een fijne zeef. Vul aan met water tot 500 gram. Voeg de suiker en agar toe en breng al roerend aan de kook. Laat binden en stort alles in een rvs bak. Laat opstijven.
4. Schep het kersen-agarmengsel in een blender en draai tot een gel. Schep in een spuitzak met een smal spuitmondje en bewaar in de koeling tot gebruik.
5. Maal de crispy frambozen in een keukenmachine tot poeder.
6. Steek 6 rondjes van circa 8 cm uit het kapsel (bewaar de rest van het kapsel in de vriezer). Besprenkel de rondjes met de likeur. Schep er wat van de kersencrème op. Spuit er toefjes kersengelei omheen en steek hier amandelschaafsel in. Beleg de kersencrème met rozenblaadjes en bestuif het geheel met het frambozenpoeder.

Tip
Je houdt bij dit recept wat kersengelei over. Deze kun je prima gebruiken bij allerlei desserts, zoals ijs, flensjes en chocolade.